چاپ مقاله سمیت کبدی در بیماران مسموم بستری در بیمارستان لقمان حکیم
چاپ مقاله سمیت کبدی در بیماران مسموم بستری در بیمارستان لقمان حکیم
نتایج طرح تحقیقاتی با عنوان " بررسی سمیت و آسیب کبدی در بیماران با مسمومیت های مختلف بستری در بخش های مسمومین بیمارستان لقمان" با کد 18266 که بر روی 260 بیمار صورت گرفت در مجله "international journal of medical toxicology and forensic medicine" منتشر شد.

سابقه و هدف:آسیب کبدی ناشی از مسمومیت دارویی یکی از علل اصلی هپاتیت در سراسر جهان است. در بیماران مبتلا به مسمومیت حاد، آسیب کبدی ناشی از دارو یک چالش حیاتی است. این مطالعه با هدف بررسی الگوی سمیت کبدی در بیماران مسموم بستری در بیمارستان لقمان حکیم انجام شد.
روش کار:در این مطالعه مقطعی که در بیمارستان لقمان حکیم انجام شد، سوابق بالینی بیماران مسموم مورد بررسی قرار گرفت و بیماران مبتلا به سمیت کبدی برای آنالیز نهایی انتخاب شدند. اطلاعات بالینی و پاراکلینیکی این بیماران ثبت شد. برای تجزیه و تحلیل آماری از نرم افزارSPSS نسخه 23 استفاده شد.
یافتهها:در مجموع 260 بیمار در این مطالعه وارد شدند. ميانگين ±انحراف معيار سن بيماران 29/16±24/38 سال و بيشتر آنها مرد (2/79%) بودند. بیماران مبتلا به مسمومیت با مواد مخدر بیشترین شیوع را داشتند (38.5%)، به ویژه زمانی که آنها همراه با استامینوفن یا بنزودیازپین مصرف می شدند. علاوه بر این، در میان بیماران مورد مطالعه، افرادی که بیماری قلبی عروقی زمینهای دارند، بیشتر احتمال دارد به سمیت کبدی مبتلا شوند.
نتیجهگیری:در بین افراد مبتلا به انواع مسمومیتها، به نظر میرسد که مواد مخدر (تریاک، هروئین، متادون و ...) بهویژه زمانی که همراه با استامینوفن یا بنزودیازپینها مصرف میشوند، باعث ایجاد سمیت کبدی و افزایش سطح سرمی آمینوترانسفرازهای کبدی میشوند. همچنین در جمعیت مورد مطالعه، بیماران مبتلا به بیماری قلبی عروقی زمینه ای شانس بیشتری برای آسیب کبدی داشتند. بنابراین، به پزشکان توصیه می شود که علائم و نشانه های سمیت کبدی را در این جمعیت ها به طور دقیق بررسی کنند.